Veiligheid

Veiligheid is waarschijnlijk het belangrijkste binnen een kinderdagverblijf, veiligheid verzekeren kan je op heel veel manieren, dit zijn de onze veiligheidsmaatregelen :

  • Al het speelgoed is aangepast aan de leeftijd van de kinderen, vb. geen klein speelgoed dat in de mond past die het kind kan inslikken of erin stikken, geen speelgoed waar ze in vast kunnen komen te  zitten.
  • Onze kinderen zijn opgesplitst in twee groepen, onze baby’s tot ongeveer 18-20 maanden zitten samen in iene miene mutte en dan hebben we een groep met onze peuters in tien pond grutten (tussen 18 maanden en 36 maanden), peuters spelen veel heviger dan kleintjes en zijn volop op ontdekking het is verstandig baby’s en kruipers hier niet tussen te plaatsen.
  • Overal in onze woningen zijn hekjes voorzien aan de plaatsen waar onze kindjes niet mogen komen, zoals trappen, keuken….
  • Dan is er ook nog ons camera systeem aan onze inkom. Zo zien wij wie er aan de deur staat, kennen we de persoon niet dan laten we hem niet zomaar binnen.

Copyright Iene Miene Mutte & Tien Pond Grutten © 2013. Alle rechten voorbehouden.