Voeding

Onze voeding wordt hier ter plaatse bereid, alle maaltijden zijn bereid met dagelijks verse groenten, aangepast aan de leeftijd van de kindjes.
We laten dagelijks via mail weten wat er die dag op het menu stond.
We streven ernaar dat onze kindjes alles eten en laten hen ook van alles proeven, wanneer er iets is dat ze niet lusten gaan we het hen na een tijdje nog eens aanbieden om te zien of dit nog altijd zo is. Manier van klaarmaken kan hier een groot verschil betekenen, vb weinig kindjes lusten spruitjes maar wanneer je die sterke smaak een beetje afzwakt door er wat wortelen of broccoli bij te doen lusten kinderen het plots wel.
Stelselmatig verminder je de hoeveelheid wortelen of broccoli om te eindigen met enkel spruitjes.
De maaltijden worden gemixt, geplet of gewoon aangeboden volgens de noden van het kind.
Het ene kind eet namelijk wat sneller stukjes dan het andere wij passen ons aan volgens hun behoeften.
Onze oudere kindjes krijgen hun eten uitgeschept in hun bordje aan hun tafel en wanneer we aan het uitscheppen zijn kunnen we samen de dingen bij naam noemen en leren ze wat ze aan het eten zijn, zo krijgt een wortel, bloemkool of appelmoes een betekenis.
We leren ze ook aan dat we blijven zitten wanneer we aan tafel gaan en niet van tafel lopen met eten of drinken.
We leren de kinderen om alleen te eten en uit een beker te drinken van zodra ze aangeven dat ze er klaar voor zijn
Geen enkel kind wordt gedwongen om alleen te eten maar wel heel positief gestimuleerd wanneer ze pogingen ondernemen om het zelf te doen.
Kinderen worden bij ons nooit gedwongen om te eten.  Wanneer ze echt niet willen heeft dat meestal een reden, erachter komen wat die reden is, is dan het belangrijkste, dwingen om te eten zorgt ervoor dat kinderen een afkeer van aan tafel gaan ontwikkelen en dit is een veel groter probleem dan een kind dat eens niet wil eten.
In onze keuken hangt een allergielijst op waarop we duidelijk vermelden welk kindje een allergie heeft aan wat.
Zo kan de verantwoordelijke die instaat voor de maaltijden voor ze start met de bereidingen kijken of er één van de kinderen een allergie heeft aan wat op de menu staat en ingeval dat dat zo is de maaltijd voor dat kind aanpassen

Copyright Iene Miene Mutte & Tien Pond Grutten © 2013. Alle rechten voorbehouden.